MONITOR CULTURAL * on-line

~Întâlnire literară cu scriitorul Dimitrie Grama (Danemarca) – Băile Herculane, 15 mai 2008

Posted by ARP pe Mai 20, 2008

In prezenta unui public numeros, joi 15 mai 2008, in Salonul Primariei Baile Herculane, a avut loc intalnirea cu scriitorul Dimitrie Grama, originar din Resita , stabilit in Danemarca. Cu aceasta ocazie a fost lansat volumul de versuri bilingv: româno-englez, ,,Culoarea vântului” si volumul de proză , ,,Magul” pe care autorul le-a distribuit in mod gratuit celor prezenti, oferind autografe. Printre cei prezenti s-au aflat numerosi scriitori, critici literari, publicisti, preoti si chiar medici, avand in vedere pregatirea profesionala a domnului Grama (dupa cum se stie domnul Grama este o personalitate a medicinei europene, profesand in tari precum Danemarca, Franta, Marea Britanie).

Organizatorii acestei intalniri, Primaria Baile Herculane, prin primarul Ion Oprescu si Societatea literar-artistica ,,Sorin Titel”, reprezentata de scriitorul Nicolae Danciu Petniceanu, au oferit celor prezenti doua ore de delectare spirituala, si placerea cunoasterii unei deosebite personalitati si a operei sale.

Un moment deosebit al acestei manifestari l-a reprezentat propunerea scriitorului Florian Copcea, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Craiova si preşedinte al Fundaţiei Culturale ,,Lumina”, infiintarii UNIUNII SCRIITORILOR DANUBIENI, care i-si propune ,,unirea intr-o noua breasla scriitoriceasca a tuturor celor haraziti si impatimiti intru Cuvant din toate Cetatile culturale din stanga si dreapta Dunarii”asa cum se stipuleaza in actul de infiintare, propunere la care intreaga asistenta reactionat in mod pozitiv, oferindu-se, in scris, primele adeziuni.

CONSTANTIN VLAICU

15 Mai 2008

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s