MONITOR CULTURAL * on-line

MEMORABIL- Anastasia Dumitru: „Sărbătoarea limbii române la Constanţa“

Posted by ARP pe septembrie 16, 2008

Invitat Măria Sa, Poetul, patriarhul limbii române, Grigore Vieru
Nu mai cunosc un alt popor care să lupte atâta timp pentru reîntregire, iar limba să fie scut de rezistenţă şi să aibă o zi dedicată ei, anume 31 August –Ziua Naţională a Limbii Române în Republica Moldova.

Limba Română este icoana sufletului nostru, Poetul este patriarhul ei, ,,Lacrima lui Eminescu”, după cum afirmă Grigore Vieru. În această limbă strigăm noi către Tine, Doamne!”
În data de 24 august 2008, la mal de mare, sub pavăza eternităţii pentru ,,Acum şi în veac” a fost invitat sfântul limbii române, Grigore Vieru, care mărturisea cu lacrimi în ochi ,,nu ştiu dacă voi apuca 75 de ani, dar consider sărbătoarea de la Constanţa, mai precis, de la Eforie Sud, de la hotelul Hora, omagiul meu”.

Reîntâlnirea mea cu poetul pe care nu-l mai văzusem din 1988, de când luptam pentru renaşterea spirituală, pentru limba română cu grafie latină, nu a fost întâmplătoare. Îi mulţumesc poetei Emilia Dabu, director al revistei de cultură Solteris pentru invitaţia de a o însoţi în acea seară frumoasă la întâlnirea cu poetul pe care îl iubesc de mică. Dintre cei prezenţi la deosebitul eveniment enumerăm pe membrii Uniunii Scriirorilor din România, Costache Tudor, psiholog, director al revistei Agora, preşedinte al Fundaţiei Culturale ,,Sorin Tudor”, pe scriitorul, realizatorul de emisiuni, pe directorul revistelor Jurnal pentru adolescenţi şi Constanţa. Jurnal de cultură, Iulian Talianu şi, nu în ultimul rând, pe cele două poete surori Emilia şi Marcela Dabu, sufletul revistei de la Mangalia Solteris, Carmen Aldea Vlad, nelipsită din viaţa culturală constănţeană; >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s