MONITOR CULTURAL * on-line

REPERE – Anastasia Dumitru: „2008 – An jubiliar. Momente importante din istoria culturală şi religioasă a ţării“

Posted by ARP pe septembrie 25, 2008

Motto: ,,Ca să putem înţelegc destinul culturii româneşti, trebuie sa ţinem seama de vitregia istorii României” (Mircea Eliade)

Astăzi, când valorile sunt răsturnate, tinerii noştri au nevoie de repere culturale veritabile. Misiunea oamenilor de cultură, a scriitorilor, a bisericii, este fundamentală azi, când avem atâta nevoie de puncte cardinale în haosul din care parcă nu mai ieşim. Lăudabilă este iniţiativa de a difuza emisiunile culturale (a se veda postul de televiziune Trinitas, Cultural), ca alternativă la toate celelalte care sunt comerciale, mai ales că intră în vigoare legea privind caracterul optativ al religiei în şcoală. Până acum, în acest vacarm al trecereii spre nu ştiu-unde, a perioadei de tranziţie, în furtunile caracteristice acestor ani, s-a creat un cadru propice ieşirii la suprafaţă a plevei. Grâul rămâne ascuns asemeni aurului în comori întunecate, care nu fură ochii tinerilor, deja orbiţi de paiete.Este o acută nevoie de reaşezare a valorilor, imperativ uşor de pronunţat, dar foarte greu de atins, este nevoie de un Popa Tanda ,,un mărgăritar de popă românesc vrednic.”

Lucrarea îşi propune să treacă în revistă câteva din momente importante din istoria culturală şi religioasă a ţării, care rămân repere şi au fost sau vor fi sărbătorite anul acesta. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s