MONITOR CULTURAL * on-line

O nouă apariţie la Editura Compania

Posted by ARP pe Martie 5, 2009

Editura Compania va anunta aparitia unui nou titlu din colectia „Figuri&clipe“

„Portrete istorice ale românilor. Domni, regi, eroi, carturari, oameni politici, literati“ de Dan Berindei

Românii de azi sa-si fi pierdut încrederea în românitate ? Cu siguranta, nu. Îndura, în schimb, un serios asalt propagandistic menit sa-i destabilizeze si sa le « revizuiasca » istoria, relativizând pâna la anulare meritele a sute de ani de efort pentru cladirea fiintei nationale. Multi se uita împrejur cu justificata lehamite : au fost martorii a douazeci de ani de mistificare, furt organizat si nedreptate. Nu se recunosc în cei ce se înghesuie sa-i reprezinte dupa 1989 si nu-si regasesc valorile risipite între insolenta impostorilor si incompetenta institutiilor. Unii ajung chiar sa creada ca asa a fost dintotdeauna aici. Nu, a fost si altfel. Au existat si eroi, si jertfe, si proiecte pe termen lung, si viziuni politice, si barbati de stat.

În galeria de figuri exemplare din acest volum se citesc destule destine guvernate de patriotism, munca încapatânata si daruire profesionala pentru ca românii anilor 2000 sa-si poata aminti de radacinile lor pozitive. Si sa le poata povesti si copiilor lor.

Un volum pro memoria, util profesorilor de istorie, elevilor, jurnalistilor, celor care cauta sa-si lamureasca rapid contextul unei adesea prea succinte fise de dictionar online sau tiparit. >>>>

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s