MONITOR CULTURAL * on-line

Elena Armenescu: „Viaţă tulburătoare“

Posted by ARP pe aprilie 8, 2009

elena-armenescuthumbnail– Bună ziua Cristian! Voiai să treci şi nu mă vedeai?

– Bună ziua domnule Radu, cum să nu vă văd? V-am zărit de la distanţă. Doar aţi afirmat că aţi făcut contract cu această bancă din parc, şi nu puteţi să vă permiteţi luxul să încălcaţi învoiala.

– Ia şi tu loc aici, măi băiatule, cat faci o pauză la învăţat, să te înveţe pe tine nenea din şcoala vieţii, lecţii care  nu se învaţă în şcoală.

– Cu placere, dar nu pot să rămân mai mult de treizeci de minute.

Cristian este student în anul întâi la filologie, şi este fascinat ori de câte ori întâlneşte oameni cu darul povestirii. Acum este în sesiunea de vară şi are mult de învăţat. Locuieşte în apropiere de Parcul Cişmigiu, şi când simte că îi scade capacitatea de concentrare, iese la plimbare, la o oră de oxigenare a creierului. Îi place în general să se plimbe singur, în tăcere, dar de când l-a cunoscut pe domnul Radu într-o vizită la mătuşa lui Victoria – sora mamei, ştie locul unde se aşează acesta şi dacă are disponibilitate să asculte o poveste adevărată, de viaţă trăită autentic, trece pe aleea cu pricina, ca azi.

– Bine, stai cât vrei, tu îţi cunoşti mai bine priorităţile, dar ştii ceva? Dacă te simţi bine cu cineva sau undeva, să nu te grăbeşti să părăseşti locul acela, pentru că mai pe urmă o să-ţi pară rău! >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s