MONITOR CULTURAL * on-line

Corina Kiss: „Mirela Ungureanu-Biser – O dovadă a performanţei vocale“

Posted by ARP pe Iunie 4, 2009

corina-kiss 2.thumbnailNăscută la Braşov (iunie, 1977) într-o familie de muzicieni cu ambiţii şi talente muzicale deosebite, Mirela Ungureanu-Biser “calcă” pe drumul muzicii deja de la început.

Într-o casă unde de dimineaţa până seara târziu se studia şi se ţineau ore de pian, clarinet şi teoria muzicii, micuţa Mirela şi-a petrecut întreaga copilărie. Deja de la vârsta de un an jucăriile ei erau creioanele, caietele de muzică, partiturile de pian cu poze şi pedalele de la pian. Deseori, de la vârsta de trei ani stătea lângă pian şi asculta cum cântau fraţii ei mai mari.

Absolventă a Liceului de muzică “Tudor Ciortea” din Braşov la secţia Canto, nu numai că a îmbrăţişat şi a iubit arta cântului ca şi sora ei mai mare (mezzosoprana de excepţie Mihaela Ungureanu-Binder – Staatsoper Wien), dar a studiat de la vârsta de 19 ani în America cu bursă întreagă la West Virginia Wesleyan College, clasa profesorului William Whitesides, masteratul absolvindu-l la fel ca şi facultatea cu “Magna cum Laude” la Southern Illinois University (cu bursă integrală), la profesoara Jeanine Wagner, urmând cursuri de perfecţionare în arta cântului cu solişti de renume ai Americii: baritonul Luis Ledesma, soprana Kallen Esperian şi Prof. Carolyn Cansler.

Apreciată de fiecare dată de profesorii ei nu numai pentru calităţile vocale, ci şi pentru dovada performanţei vocale, Mirela Ungureanu-Biser se dezvoltă de la registrul de mezzosoprană până la cel de soprană lirică cu o felxibilitate remarcabilă. >>>>

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s