MONITOR CULTURAL * on-line

Alexandru Nemoianu: „Almăjeni pentru veacul al XXI-lea“

Posted by ARP pe Octombrie 31, 2009

al-nemoianu-micsoratthumbnailCea mai mare parte a vacantei „romanesti” 2009 am petrecut-o in satul strabunilor mei,Borlovenii-Vechi,din Valea Almajului,in Banatul muntos.Reantalnirea cu acel loc ,pentru mine sacru, a fost ca de fiecare data coplesitoare emotional.

Este intalnirea cu vesnicia totdeauna egala siesi, ieri, astazi, intotdeauna.Nu este vorba de stagnare  sterila,este vorba de crestere necontenita in duh,din genune in genune si de inaltare constanta intr-un rost pentru totdeauna.

Reantalnirea cu prietenii si fratii de suflet,Ion Banus,Iuliana si Ianas Samption,Parintele Gheorghe Vlasie,Gheorghita si Sofica Boamba,Gavrila si Gheni Ianga,Pavel Garjoaba, copilasul Mihaita  si de fapt cu toti si toate din Borloveni,inclusiv cu Cioanca, a insemnat si in 2009 bucurie si prilej de a invata.

Datorita devotatilor  almajeni, a profesorilor dar mai alea prietenilor:Pavel Panduru,Iosif Bacila,Diacon Dr. Petrica Zamela in Toamna 2009 am avut cinstea sa fiua parte din mai multe actvitati culturale,conferinte si simpozioane, in Mehadia(unde am revazut pe vrednicul Primar Iancu Panduru,pe Costel Vlaicu,Iulica Lalescu si multi altii),Borloveni,Prigor,Bozovici,Rudaria >>>>

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s