MONITOR CULTURAL * on-line

Cezarina Adamescu: „Iniţiativă culturală: Povestitorii de pe strada Domnească, bere la metru şi poezie la kil la terasa «Fani Tardini»

Posted by ARP pe Octombrie 31, 2009

cezarina adamescu 10E vremea fierberii mustului în poloboace neîncăpătoare. Se apropie şi ziua recoltei, când gospodarii îşi adună bucatele în cămări şi se bucură. Prilej de cinstire a  megieşilor şi a rubedeniilor, dar, mai ales, de a dovedi tuturor cât de vrednici au fost peste an. Aprind câte un rug de loazbe uscate şi urmăresc câte o noapte întreagă trosnetul lemnelor şi poveştile scânteilor care pocnesc precum artificiile, muşcând cerul cu limbile lor şerpuitoare. Şuierul spuzei desenează fantasme. Ce să facă însă, citadinii care nu prea au parte de astfel de festinuri ale mustului, pastramei, mititeilor, berii şi voii bune iscată de belşugul anotimpului minunat?  Se adună şi ei, pe unde pot – la banchetul poeziei şi al muzicii şi gustă deliciile artei care e generoasă pentru  tot natul. Binecuvântate ceasuri!

O astfel de  iniţiativă admirabilă a avut de curând Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi în colaborare cu „Atelierele de lectură ale poetei  Angela Baciu”-personalitate de excepţie a culturii gălăţene, de fapt, animatoarea acestor încântătoare întâlniri dintre poeţi, scriitori, artişti plastici, actori şi orice om care iubeşte cultura, îndeobşte. >>>>

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s