MONITOR CULTURAL * on-line

Florin Dobrescu: „Casa General Cantacuzino în pericol!“

Posted by ARP pe ianuarie 22, 2010

Ne-am obisnuit parca sa primim vesti triste despre cladiri cu semnificatii deosebite istorice, arhitecturale sau spirituale, din zestrea istorica a Bucurestilor, ce cad sub lama buldozerelor, atunci cand nu se prabusesc singure, lasate sa se naruie sub povara anilor si intemperiilor.

Asa au disparut, in ultimii ani, din peisajul bucurestean, pe rand, Moara lui Asan, scoala Mantuleasa, policlinica Coltea… Si ne vine parca, sa ne intrebam, ce s-a schimbat dupa 1989 in acest domeniu, atata timp cat genocidul cultural al Capitalei noastre, inceput de Ceausescu, continua nestingherit, de data aceasta nu in numele unei ideologii, ci in numele goanei grobiene dupa profit cu orice pret. In ritmul acesta, in scurt timp, Bucurestiul va ramane un oras anost, lipsit de personalitate, de identitate, de memorie. Un oras lipsit de istorie. O adunatura hada si searbada de building-uri, iar noi, bucurestenii – o adunatura de indivizi lipsiti de trecut. Orfani. Bastarzi.

Astazi va anuntam intrarea in vizorul mafiei imobiliare a unei cladiri cu semnificatii istorice si artistice aparte. Este vorba de casa General Cantacuzino din strada Gutenberg nr. 3. >>>>

Reclame

Sorry, the comment form is closed at this time.