MONITOR CULTURAL * on-line

Maria Terra: „Mariana Brăescu Silvestri: IN MEMORIAM ARTUR SILVESTRI“

Posted by ARP pe Decembrie 22, 2010

Cenaclul „Mihai Eminescu” din New York este recunoscut ca fiind locul în care creaţia compatrioţilor noştri din România şi din diaspora îşi află câmp deschis de afirmare. Unul dintre marile merite ale cenaclului este prezentarea unor creatori de valoare excepţională care şi-au stabilit un loc de cinste în galeria spiritualităţii româneşti şi universale.

O astfel de sărbătoare a intelectului a avut loc în seara zilei de vineri, 12 noiembrie a.c., când cenacliştii s-au bucurat de prezenţa doamnei Mariana Brăescu Silvestri, soţia marelui spirit enciclopedic Artur Silvestri.

În cuvinte emoţionante, pornite din inimă, preotul-profesor universitar Theodor Damian, conducătorul cenaclului, a scos în evidenţă valoarea unică a aceluia care i-a fost prieten, Artur Silvestri, şi, în acelaşi timp, a salutat cu respect şi admiraţie prezenţa doamnei Mariana Brăescu Silvestri la cenaclul newyorkez.

Doctorul Napoleon Săvescu, preşedintele Societăţii Internaţionale „Dacia Revival”, a vorbit despre marele om de cultură Artur Silvestri, pe care l-a cunoscut personal, şi despre impactul puternic pe care acesta l-a avut în susţinerea originii geto-dacice a poporului nostru. Una dintre cugetările omului de cultură evocat se constituie într-un crez al vieţii: „Sunt ortodox pentru că sunt get.”

Au fost prezentate cărţi scrise de Artur Silvestri şi de Doamna inimii sale, Mariana Brăescu Silvestri, care a oferit autografe. >>>>

Anunțuri

Sorry, the comment form is closed at this time.