MONITOR CULTURAL * on-line

~Adrian Botez: „Atitudine faţă de «cazul Dinescu»“

ANOMIA DIN ROMÂNIA – sau: Mircea Dinescu “Anomos-ul”…şi Companiile Mondialiste

“Nomos”, pe greceşte, înseamnă “lege”. “Anomos” ar însemna “fără lege”-nelegiuit, iar “ANOMIE” înseamnă acea stare a unei societăţi umane, în care proliferează dispreţul faţă de Lege. Respingerea Ideii de Lege. Sfidarea, neruşinată şi obstinată, a Legii. Şi, sfidând Legea, sfidează, automat, şi societatea umană, care a făcut/achiesat la sistemul de legi, dar şi Divinitatea, dinspre care vine, ca un ecou (poate, cam stins/vag, poate deformat/cvasi-falsificat de cvasi-surzenia umanităţii ultimelor milenii, dar venit/păstrat dinspre Realitatea Transcendentă, întru păstrarea legăturii cu Realitatea Transcendentă!) al Logos-ului, imperiozitatea ascultării de Lege – întru păstrarea şansei re-armonizării cu Creatorul Ordinii Universale…

În numărul de vineri, 5 septembrie 2008, ziarul Curentul reia problema lui “Mircea Dinescu-Anomos-ul:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ar trebui să declanşeze, din oficiu, procedura de control a averii poetului-demnitar Mircea Dinescu, motivul fiind acela că oficialul CNSAS nu a precizat în declaraţia sa de avere veniturile anuale încasate din colaborările cu trustul Realitatea – Caţavencu şi nu a pomenit în declaraţia sa de interese că este membru în Consiliul Editorial al ziarului Cotidianul.

Din cauza acestor <<omisiuni>>, Mircea Dinescu riscă să fie cercetat penal, dar şi amedat contravenţional cu o sumă cuprinsă între 100 şi 500 RON, pentru faptul că deşi era obligat, conform Legii 144/2007, să-şi depună declaraţiile de avere şi de interese <<cel mai târziu la data de 31 mai, pentru anul fiscal anterior>>, acesta şi-a făcut publice cele două documente abia la data de 14 iulie 2008.
Recent, cotidianul Curentul i-a atras atenţia lui Mircea Dinescu asupra faptului că, în conformitate cu legislaţia, se află într-o evidentă incompatibilitate din momentul în care, în calitate de demnitar, a acceptat să fie şi membru în conducerea unui grup de interese (n.r. – Trustul Realitatea – Caţavencu, patronat de „tatăl” FNI, Sorin Ovidiu Vîntu), însă poetul a avut o reacţie demnă de un interlop, declarând sec: <<Mă cac în ea de incompatibilitate>>.
După ce în urmă cu câteva luni a declarat nonşalant <<Mă doare în cur!>>, atunci când a fost chestionat în privinţa posibilei incompatibilităţi între funcţia de membru al CNSAS, asimilată celei de secretar de stat, şi cea de membru al Consiliului Editorial al ziarului Cotidianul, poetul Mirea Dinescu a comis-o din nou. De această dată penal.
Pe lângă faptul că în declaraţia de interese nu a precizat că este <<membru în Consiliul Editorial al ziarului Cotidianul>>, Mircea Dinescu a încălcat în mod flagrant, de două ori, şi Legea 144/2007, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate.


Deşi actul normativ menţionat îl obliga pe Mircea Dinescu să-şi depună declaraţia de avere şi de interese <<cel mai târziu la data de 31 mai, pentru anul fiscal anterior>>, acesta şi-a făcut publice cele două documente la data de 14 iulie 2008.
Mai mult, în declaraţia de avere, la veniturile încasate în anul fiscal anterior Dinescu a precizat doar cuantumul salariului însasat de la CNSAS (n.r. – 46.764 RON), nu însă şi veniturile obţinute din alte colaborări.
” Observaţi, vă rugăm, de ce sume dispune un…”anomos”…Cum să nu-i tenteze şi pe mulţi alţii (mai…”ne-poeţi”…) – ANOMIA?!

În 27 noiembrie 2007, pe Hotnews.ro apare următoarea ştire, tot despre Dinescu-“Anomos-ul”:

Mircea Dinescu şi Cazimir Ionescu, cercetaţi de Poliţia Economică

Doi membri actuali ai Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii – Mircea Dinescu şi Cazimir Ionescu – şi fostul preşedinte al CNSAS, Gheorghe Onişoru, sunt verificati de catre Poliţia Economică, pentru deconturi în fals. Verificările sunt făcute în urma unor plângeri anonime, pe care Poliţia Economică le-a primit.

Poliţiştii susţin că este vorba de documente din deplasările membrilor CNSAS, care nu au putut fi justificate, prejudiciul fiind de peste două miliarde de lei.”

Aceasta se adaugă la ştirea insolit-“siderantă” (… siderantă doar pentru cine nu cunoaşte psihologia celor ca dl Dinescu – alias, Poetul fără poezie, “cel mai mare latifundiar din România”, ba, în unele publicaţii apar sugestii şi informaţii – pe care, din păcate, nu suntem în măsură să le verificăm personal, asupra “şantajistului numărul 1 al României”…), din 19 decembrie 2007, din Cotidianul:

Mircea Dinescu, noi probleme în cramă

Poetul este acuzat că a distrus instalaţia electrică a conacului-cramă de la Galicea Mare, dar şi că şi-ar fi însuşit câteva zeci de butoaie.

Avocatul moştenitorilor care au revendicat conacul-cramă de la Galicea Mare (Dolj), Mihai Negoiţă, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, cu prilejul executării silite a lui Mircea Dinescu, că poetul <<a distrus>> sistemul electric al cramei. Avocatul moştenitorilor boierului Petre Durlescu susţine că, miercuri, la ora 11.00, când a fost stabilită executarea silită a conacului-cramă de la Galicea Mare (Dolj), poetul Mircea Dinescu nu a venit, desemnându-şi un reprezentant, pentru a semna procesul-verbal de punere în posesie.

Mihai Negoiţă a afirmat ca in crama „era beznă totală”, întrucât întregul sistem electric a fost distrus. <<Prizele sunt smulse din pereţi, tabloul electric distrus şi niciun bec. A distrus întreaga instalaţie electrică>>, a spus Negoiţă.

El a declarat că, deşi a avut la dispoziţie două săptămâni să-şi ridice toate bunurile, pe proprietatea de la Galicea Mare, Mircea Dinescu şi-a mai lăsat utilaje. Marţi, Negoiţă l-a acuzat pe Mircea Dinescu că şi-a însuşit câteva zeci de butoaie din cramă, care ar fi aparţinut moştenitorilor boierului Durlescu.”

Vedeţi, domniile voastre, că zicala “Cine fură azi un ou, măine va fura un bou” se adevereşte şi în cazul lui Dinescu-“Anomos”-ul…Dar de ce s-a ajuns atât de departe? Simplu: pentru că, în România, încă de la începutul lui 1990, s-a impus starea de ANOMIE. Pe 15 martie 1990, la Târgu Mureş, poliţia a fost “intimidată”, şi n-a prea intervenit…(e vorba de “zurba” stârnită, cu “schepsis” şi TELEVIZIUNI NĂIMITE, de către unii maghiari, contra românilor…) – dezvoltându-se, major, riscul “kosovizării” României…(a se observa că starea de ANOMIE, totdeauna, foloseşte cuiva… deci, avem toate motivele să suspectăm că anomia românească este premeditată, iar nu un accident oarecare…!!!). La “mineriade” (1990-1991), sunt dovezi video-sonore irefutabile (pe care le-au “deţinut” şi, încă, le “deţin”, dacă VOR să aibă memorie, toţi cetăţenii cu radio şi televizor ai ţării…), despre implicarea unor personaje de cel mai înalt rang politic sau militaro-poliţienesc…(ex.: proaspătul, pe-atunci, preşedinte al României, Ion Iliescu, generalul Chiţac etc.) – dar, iarăşi, cu obstinaţie, datele concrete sunt “neglijate”, şi societatea românească merge înainte…cu ţapi ispăşitori de tipul Miron Cosma…(condamnat, prima dată, la începutul lui 1999, la 18 ani de închisoare, pentru violentele acţiuni din septembrie 1991, care s-au soldat cu trei morţi şi au dus la căderea guvernului Petre Roman. În decembrie 2003 a primit două noi condamnări, la zece, respectiv şapte ani de închisoare, pentru acţiunile din ianuarie şi februarie 1999. Apoi a beneficiat de mai multe reduceri ale pedepsei, înainte de a fi eliberat şi apoi reîncarcerat de trei ori, din cauza deciziilor contradictorii ale mai multor instanţe…Numai Dumnezeu şi „conjuraţii” ştiu de ce, CA URMARE A CĂRUI TÂRG NEMERNIC, Miron Cosma tace, acum, după eliberarea din închisoare…unde a zăcut, „ţap ispăşitor”, zece ani încheiaţi…).

…Sărim peste timp, deci, la Stoeneşti-Olt, 1999 – unde martori oculari vorbesc de un masacru al poliţiei române, asupra minerilor…Preşedintele şi primul ministru de-atunci, Emil Constantinescu, respectiv, Radu Vasile – artizanii “trădării de la Cozia”… – au avut cumva, ceva – de suferit?! Nici pomeneală! Să fie sănătos (în închisoare…) Miron Cosma…ca să poată suporta toate vinile altora…pe lângă naivitatea lui (în „melanj” cu prostia îngâmfată proprie…). Totuşi, Miron Cosma, deşi avea, la Stoeneşti, paşaportul sârbesc în buzunar, a preferat să stea lângă ortacii lui…să fie arestat şi condamnat pentru ei…Sau spera, ABSURD, „ceva”, de la „cineva”?!…Oricât nu ne este simpatic personajul, trebuie să-i recunoaştem cavalerismul (fie şi ca aparenţă!), în aceste vremi de întunecare totală a moralei…

…Vine anul primăvăratic 2007…322 de parlamentari, sătui de atâtea încălcări grosolane ale Constituţiei/Legea Legilor unui Neam, ca Popor în Istorie (dar, zicem noi, şi ale minimului bun-simţ…) de către noul preşedinte, Traian Băsescu – îl suspendă, pe acesta, din înalta/”suprema” dregătorie…Traian Băsescu, pentru a demonstra că pe el îl susţine „boborul”, şi că este complet nevinovat, deci (?! – o logică „de lemn uscat”…à la Farfuridi…), traversează pe roşu, în plină zi, în văzul tuturor televiziunilor, bulevardul bucureştean, pentru a face „baie de mulţime”…În dispreţul şi sfidarea NOMOS-ului…oricare şi al oricui ar fi fost el-Nomos-ul…Dar şi întru complicitatea (VESELĂ ŞI FERICE!!!) cu antinomos-ul vulgar/al golanilor/gloatei!!!

…Doamne-Dumnezeule, şi ne mai întrebăm de ce este ANOMIE în România?! Păi, se vede treaba că, pe de o parte, dinafată ne sunt infiltraţi şi impuşi conducători-CREATORI DE HAOS (asta le este misiunea, de la forurile „mistice” ale Occidentului Masonic – de a crea HAOS… – un haos extrem de profitabil, atât pentru „pescuitorii în ape tulburi”autohtoni, dar, în primul rând, pentru infiltrarea agenţilor economici străini, firme-trusturi-concerne, care să sclavizeze România, transformând-o într-o colonie de mâna a şaptea…!!!) – dar, pe de altă parte, „achiesăm” şi noi, complici iresponsabili (…mai exact, acea „pegră”, tot mai densă şi tot mai turbat-proliferantă, până la a crea impresia că România a devenit o imensă şatră ţigănească, manelizată… – România „golanizată” – amintiţi-vă „prefaţa” din primăvara lui 1990, cu „golaniada”… – , România Suporterilor de Fotbal-Terorişti Autentici… – oare de unde-şi iau banii supravieţuirii, ai „pâinii celei de toate zilele”, zecile de mii de suporteti ai fotbalului, dacă ei altă ocupaţie nu au, decât pe aceea de…suporteri?!… – …poate părea o întrebare prostească, dar, dacă veţi medita puţin, veţi vedea că ea este legitimă: de ce statul ameninţă, ba chiar condamnă, cu puşcăria, PRIN LEGE!!! aşa-zisa „apologie fascistă”, prin care se înţelege, de fapt, dorinţa unor oameni neputreziţi de tot la Duh, de a înţelege fenomenul Şcolii Spiritualiste Legionare-MIHAELICE – iar pe suporterii CU ADEVĂRAT VIOLENŢI-TERORIZANŢI, care nu ţin cont de nimic, rănesc, ucid…chiar şi poliţişti!!! – îi tolerează, îi „înţelege”, ba chiar îi manevrează, pervers şi…util…– metamorfozându-i, tacit, într-un soi de „sindicate galbene”/”spărgători de grevă”, întru fel de fel de viitoare ”nopţi ale cuţitelor lungi”, pe timp de criză economico-spirituală…???!!!).

…Nu pot uita imaginile filmului documentar al lui Michael Moore, Peştele cel Mare, despre sutele de mii de şomeri americani (azvârliţi pe drumuri, FĂRĂ MILĂ, cu o sălbăticie care sfidează orice fantasmă de civilizaţie omenească!!!), cărora nu li se mai dau cei 5-6 dolari pe oră, la Nike, General Motors etc. – pentru că trustul/concernul se “strămută” în Mexic, Thailanda etc., unde “muncitorii” (de fapt, SCLAVII!) sunt plătiţi cu maximum 50-80 de cenţi pe oră…Ba, chiar mai grav: în diferite servicii publice, SPECIALIŞTII sunt înlocuiţi cu DEŢINUŢI… – pentru ca profiturile să devină, cu adevărat, MAXIME!!! (nici nu se ia în calcul, de către patroni, pericolul social letal, care se creează astfel: un funcţionar-deţinut, de la o mare firmă de transporturi aeriene de pasageri, Airlines, declară “Nu-mi pasă de nimeni şi de nimic!”… – şi americanii îşi votează, în delir, preşedinţii care nu desfiinţează companiile creatore de AUTENTIC POTENŢIAL TERORIST!!!). S-a ajuns la aşa o imoralitate economico-spirituală în SUA, încât deviza “Cu noi este Dumnezeu!” a fost înlocuită, de Dictatura Companiilor, cu sloganul: “Până când vom da ochi cu Dumnezeu…” Căci COMPANIILE NU CRED ÎN ACEST FENOMEN SPIRITUALO-DIVIN, CARE VA ÎNCHEIA, JUSTIŢIAR, CICLUL EVOLUTIV TERESTRU…!!!

…Iată de ce există şi se perpetuează, “cu voie de la Poliţie”, ANOMIA din România (…atât de utilă şi în Thailanda, Mexic etc.) – iată de ce este cocoloşit şi promovat în CNSAS un iresponsabil şi (după cum se zice…) “şantajistul nr. 1, al tuturor oamenilor de afaceri din România” (Antena 3, În gura presei, 23 martie 2008), precum Mircea Dinescu: pentru că ANOMIA este extrem de profitabilă – …că se numeşte Jucu din România sau Bangkok din Thailanda…: N-ARE ABSOLUT NICIO IMPORTANŢĂ: PRINCIPIUL DE FUNCŢIONARE ESTE, PERMANENT, ACELAŞI…

…Din păcate, noi stăm, răstigniţi (de propria indolenţă…) pe scaune, ori lăfăiţi (de propriul filistinism iresponsabil…) în fotolii, şi ne distrăm, de “amuzantele” grobianisme de şatră, ale lui “musiu” Dinescu…lăsat să zburde în voie, de către “autorităţile fără de autoritate”…(Uitaţi-vă, cu atenţie, numai la facies-ul în neîncetată schimonosire de maimuţă, a lui Dinescu, atunci când apare în emisiunile televizate…şi, fără să vreţi, gândul vă va duce la anumite aşezăminte obligatorii şi prevăzute cu capitonare…). Deh, se pare că, majoritatea, ne-am acceptat destinul de iresponsabilitate complice, dar şi de vite de povară, ale COMPANIILOR MONDIALISTE…

…Nu se întrevede, la orizont, nicio stare de Armonie/Re-Împăcare Divină, întru NOMOS şi LOGOS, între Om şi Creatorul său, …Nelegiuirea se instaurează, cu cele mai “legale”, “democratice” şi dictatoriale forme…precum regimul lui Hitler Adolf…!!! (doar că, de data asta, globalizarea NAZISTĂ aproape că a devenit o certitudine…).

…Şi totuşi, încă, TOTUL depinde de (ÎN FINE!!!) trezirea la viaţă/acţiune responsabilă, a Duhului omului/omenirii (deci, inclusiv, a Neamului Românesc!!!).

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s