MONITOR CULTURAL * on-line

~Adrian Botez: „Expoziţii şi… expoziţii… dar, mereu, ICR-ul Patapievicesc!!!“

Pe 24 august 2008, a apărut, în revista Rost, un articol al Directorului acestei reviste (dl Claudiu Târziu), prin care se anunţa INTERZICEREA UNEI ACŢIUNI CULTURALE, PE MOTIVE POLITICE!!! …şi asta, CULMEA!!!… – DUPĂ CE SE “JUSTIFICASE” EXPOZIŢIA PATAPIEVICESCO-SATANISTĂ, de la New York…!!!:

Premieră în România: o acţiune culturală este interzisă pe motive politice. Se întâmplă la Iaşi, acolo unde s-a putut juca o piesă ca <<Evangheliştii>> a Alinei Mungiu-Pippidi – în care este jignită sensibilitatea religioasă a creştinilor –, dar unde nu pot fi evocate şase mari figuri ale rezistenţei anticomuniste prin credinţă. Responsabili direcţi sunt Dorin Dobrincu, şeful Arhivelor Naţionale, Alexandru Florian, directorul executiv al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România, Ladislau Csendes, preşedinte al Colegiului CNSAS, şi Virgil Ţârău, vicepreşedinte al Colegiului CNSAS.
De reţinut că expoziţia nu cade sub incidenţa nici unei legi şi că numele cărora le este dedicată figurează în Martirologiul întocmit de Bisericile creştine din România şi în Raportul Tismăneanu: Părintele Arsenie Boca (supranumit <
<Sfântul Ardealului>>), Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Daniil Teodorescu (pseudonim literar Sandu Tudor), Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Valeriu Gafencu (cunoscut ca “Sfântul Închisorilor”) şi Ioan Ianolide, toţi foşti deţinuţi politici. Gafencu şi Sandu Tudor au murit în închisoare.

Numele lor sunt acum prigonite din nou, de această dată într-un regim care se pretinde democratic, la iniţiativa unor oameni puşi în funcţii de către partide care, formal, condamnă comunismul: PNL, respectiv PD-L.

De la interzicerea unei expoziţii până la arderea în pieţele publice a cărţilor unor autori consideraţi indezirabili nu mai este decât un pas. Iată cum o mână de istorici şi de politruci, plasaţi în funcţii-cheie în câteva dintre instituţiile statului român, (re)înfiinţează Ministerul orwellian al Adevărului.

Expoziţia itinerantă <<Destine de martiri>>, realizată de Muzeul Judeţean Ialomiţa, CNSAS şi Asociaţia ROST, este închisă în urma acuzaţiilor de <<propagandă legionară>> aduse manifestării, în <<Ziarul de Iaşi>>, de către Dorin Dobrincu şi Alexandru Florian. Amândoi au comentat public, în termeni ideologici, deschiderea expoziţiei la Iaşi – unde a ajuns după ce a fost vernisată la Slobozia şi Vaslui – fără să o fi văzut. Pe scurt, cei doi au declarat că o astfel de expoziţie <<face imagine>> unor legionari şi, prin urmare, este antidemocratică. Ei mint cu seninătate, ştiind foarte bine că dintre toţi doar Părintele Arsenie Papacioc a fost legionar.

<<Ziarul de Iaşi>> ne-a refuzat dreptul la replică în care lămuream situaţia.
Dobrincu şi Florian au făcut presiuni asupra CNSAS ca să se retragă din proiectul expoziţiei, cu toate cele 120 de documente şi fotografii pe care le-a furnizat. De teama amplificării scandalului şi în ciuda faptului că expoziţia nu conţine nimic propagandistic în ea, câţiva din membri Colegiului CNSAS au cerut retragerea de urgenţă a documentelor din expoziţie. Cei mai vocali au fost au fost preşedintele Colegiului,
Ladislau Csendes – care a dispus vineri, 22 august a.c., încheierea colaborării cu Muzeul Judeţean Ialomiţa – şi vicepreşedintele Virgiliu Ţârău, care are puternice legături cu gruparea de istorici <<politic corecţi>> din care face parte şi Dobrincu. Fără contribuţia CNSAS, expoziţia devine inconsistentă şi va fi închisă, deşi era programată să mai ajungă în câteva oraşe din ţară.

Dincolo de acuzaţiile calomnioase formulate de Dobrincu şi Florian, ca şi de pretextul pueril invocat de CNSAS (că nu a fost anunţat din timp despre deschiderea expoziţiei la Iaşi) e clar că Dobrincu & Co nu vor să fie cunoscut martirajul unor creştini ortodocşi, nici să fie dezvăluite metodele de lucru ale Securităţii şi se opun ca tânăra generaţie să vadă modele de viaţă în acei oameni care s-au ridicat contra totalitarismului comunist.
Acest eveniment ridică, între altele, şi întrebarea: până unde poate dispune CNSAS de documentele pe care le deţine în arhivele sale? CNSAS este doar un depozitar sau un „autor” al acestor documente şi se prevalează de dreptul său discreţionar de autor?
Pentru prejudiciul de imagine provocat organizaţiei noastre, Asociaţia ROST îi va acţiona în judecată pe Dorin Dobrincu şi Alexandru Florian. Iar împotriva lui Ladislau Csendes si a lui Virgil Ţârău, Asociaţia ROST va face plângere pentru abuz în funcţie
.”
Domnii Dobrincu şi Florian (despre care nu trebuie să se uite că este directorul executiv al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România… – deci, numai bună-credinţă, de jur-împrejur…) de la Iaşi (…se pare, totuşi, că la Muzeul Judeţean Ialomiţa, iniţiatorul acţiunii de Duh – de unde venea expoziţia, acum “ieşenizată”…, lucrurile au fost tratate cu înţelegere şi înţelepciune, cu suflet românesc, fără nimic din această barbarie de cavernă neo-stalinistă!) nu apar, în aceste zile, întâmplător, ca o “generaţie spontanee”…sau ca nişte comunişti “reziduali”…”dinozauri” etc. NU!!! Ei vin pe un drum foarte bine gândit şi construit…Înaintaşul lor (DIRECT!) este domnul Horia Roman-Patapievici, care este “homunculul”, “frankenstein”-ul (cum vreţi să-i ziceţi…) altor creaturi artificiale (“plozii” mass mediei româneşti post-decembriste…): domnii Liiceanu şi Pleşu…Toţi Trei (“Treimea Nesfântă” a României contemporane…) sunt “CTITORII” (unii morali, alţii efectivi…) ai unui alt fel de “EXPOZIŢII”/EXHIBIŢII…

De ce am afirmat noi, mai sus, că expoziţia “patapievicească”, de la New York, ar fi satanistă?! Priviţi (dar, întâi, citiţi, în textul preluat de noi de la revista ROST, cine sunt şi unde activează organizatorii…) ce imagini – şi nu sunt decât câteva dintre multele şi oribilele!!!… – va avea o altă expoziţie, TOT “patapievicească”, dar prin filiala sa de la Berlin – …dincolo de ceea ce poate veţi vedea, poate nu, la televizor (imaginile pe care noi le-am primit, conţinând “exponatele” de la filiala-Berlin a ICR, poartă data de 14 septembrie 2008 – dar expoziţia este fixată pentru 21-26 septembrie, la Bochum!!!):

Dupa deosebita expresie artistica <<romaneasca>> de obscentitate si kitsch expusa de ICR-New York si scandalul inca nestins al exportului de turnatori realizat de conducerea ICR prin filiala sa de la Berlin, acelasi institut a carui misiune primordiala este promovarea valorilor romanesti in strainatate a decis sa reprezinte Romania, tot in Germania, prin <<arta>> satanica.
Incursiunea in ritual satanic prin sange si, iarasi, obscenitati macabre, se realizeaza atat sub patronajul Institutului Cultural Roman, al carui presedinte de onoare este Traian Basescu, cat si sub <<inaltul patronaj al Consulatului general al Romaniei la Bonn>>(…)

Este vorba de prima manifestare a <<Zilelor culturii româneşti în Bazinul Ruhrului>>, care va avea loc în perioada 21-26 septembrie, la Bochum. Dupa cum se lauda Institutul Cultural Român <<Titu Maiorescu>> din Berlin, Romania va beneficia de <<o serie de evenimente menite să promoveze cultura română în Germania>>. Expozitia <<artistica>> se pune in practica prin intermediul unei <<Asociaţii Culturale>>, Danubium, finanţata generos prin Programul Cantemir al ICR. Asociatia in cauza a fost infiintata anul trecut si este condusa de o oarecare Doina Talmann, care, neintamplator, detine o galerie de arta in Bochum, <<KunstART-am-Hellweg>>. Astfel, inclusiv pe proprietatea galeristei Doinei Talmann, s-au materializat prin ICR-Berlin proiecte <<non-profit>> ale presedintei Asociatiei, aceiasi Doina Talmann. Tot neintamplator, pentru ca a fost <<inspirata>> sa-l invite si pe clientul ICR Mircea Cartarescu la acest „festival romanesc”, proprietara Galeriei si a Asociatiei a primit o intreaga pagina in Cotidianul.
Programul Cantemir s-a constituit în anul 2006, ca un program-pilot de finanţare a proiectelor culturale româneşti adresate mediului internaţional. Conform paginii de internet a ICR, in anul 2008, obiectivele Programului sunt: – creşterea vizibilităţii şi accesibilităţii culturii româneşti pe pieţele culturale internaţionale; – încurajarea cooperării între artişti români şi străini. <<În consecinţă, vor fi sprijiniţi artiştii şi operatorii culturali din România care doresc să asigure o participare românească la festivaluri internaţionale importante din străinătate, precum şi operatorii culturali din România şi din străinătate care iniţiază proiecte de promovare a culturii şi civilizaţiei româneşti în străinătate sau care participă la proiecte de cooperare culturală menite să încurajeze dialogul intercultural>>, mai spune ICR. Pai haideti sa vedem impreuna cum se realizeaza <<promovarea culturii şi civilizaţiei româneşti în străinătate>>”.

La obiect: Pe 21 septembrie 2008, la ora 15.00, se preconizeaza deschiderea <<Festivalului>> prin vernisajul expozitiei THE LAST TEMPTATION (<<Ultima Ispita>>, cu referire si la controversatul film realizat dupa nuvela lui Nik0os Kazanzakis). Astfel, la muzeul <<LWL-Industriemuseum Westfalisches Landesmuseum fur Industriekultur Henrichshutte>>din Hattingen, Werksstrasse 31-33, 45527 Hattingen, urmeaza sa expuna, pe banii nostri, Alexandru Radvan si Sorin Tara (alias von Neudorf), lucrari care cu greu pot fi numite <<artistice>>”.

Cei ce realizează, mintal, că ultimul viitor „exponat” de la Bochum este imaginea României ca vulvă lărgită, cu degetele ambelor mâini… – sperăm să ne dea dreptate că „artiştii” care gândesc astfel despre ţara noastră (în niciun caz şi a lor!!! – …sau poate că va fi existând, DOAR PENTRU EI, o astfel de „lume”/”ţară” schizoidă…dar ea nu poate fi, în acelaşi timp, şi România noastră!!!) sunt fie profund anti-români, fie profund „deranjaţi la doage”!!! Fie şi una, şi alta…

Pe de altă parte, credem că vă daţi seama cu toţii, acum, că NU ASTA ESTE ROMÂNIA, NU ACESTEA SUNT ESENŢELE ŞI RÂVNELE EI DE DUH ROMÂNESC … – cum „lua cu gura foc” acel individ numit Patapievici…Şi, deci, nu pe asta trebuie să se ducă banii românilor…Doar dacă românii nu vor, de la o vreme încoace, să se sinucidă spiritual, în masă!!! Căci:

– Două lucruri sunt, acum, clare:

A-expoziţia/expoziţiile lui Patapievici et Comp. e/sunt mult mai mult decât o “prostie”, cum zic unii… – ea/ele este/sunt o lucrare (sau, cel puţin, un început de lucrare…) de magie neagră, întru satanizarea României (ei consideră că România ar fi, din punct de vedere spiritual, un „sat fără câini”, uitând de cea mai înaltă spiritualitate, aceea a monahismului românesc, în primul rând!…monahismul de care se sperie “komisarii” UE…!!!).

Ei, Doamne, Preabunule …O expoziţie profund spiritual-românească, profund şi sublim reprezentativă pentru Neamul Românesc!!! – adică, o expoziţie despre martirii care şi-au oferit viaţa, în mijlocul iadului puşcăriilor comunisto-staliniste, pentru Mântuirea Neamului Metafizic Românesc, cum este expoziţia “Destine de martiri”, este interzisă, pe motive aşa-zis “politice” ( – de fapt, sunt motive DE SPIRITUALITATE:

I – una, că doar părintele Papacioc, dintre cei şase avuţi în vedere/expuşi/explicaţi/Revelaţi ca Duhuri Tutelare Româneşti, a fost, realmente, membru al Mişcării Spiritualist-Legionare – şi este O MINUNE, aflată în adânca Plănuire a Lui Hristos-Dumnezeu, că Epoca Re-Spiritualizării Terrei, numită şi Epoca Mihaelică, şi-a început dumnezeiasca lucrare tocmai în România – cea nu de mult ieşită din fanariotism şi intrată sub “carolingianismul”, ale cărui efecte de secol XIX le deplânge Eminescu, în Doină…!!!… – iar noi, cei de azi, ar trebui să le deplângem pe cele de secol XX, în sechelele comunismului (introdus în România cea extrem de “anemizată”, fizic şi spiritual, după teroarea/prigoana din partea lui Carol al II-lea, prin groaznica “hemoragie”: nimicirea tineretului şi elitelor României… – şi tocmai prin extrem de suspicionabila slăbiciune de reacţie a lui Mihai I, în faţa comunismului stalinist în expansiune …care a mai distrus din elitele româneşti DOAR ce mai rămăsese…: într-o ”misiune de continuitate”…!!!);

II-iar în al doilea rând,– cei care nu ştiu ADEVĂRATELE ŞI PRIMORDIALELE SCOPURI ALE MIŞCĂRII LEGIONAR-MIHAELICE, SĂ FACĂ BINE SĂ NU MAI DOARMĂ, CI SĂ SE INFORMEZE!!! Este de neadmis, ESTE CUMPLIT DE RUŞINOS să accepţi, cu seninătate, blamarea cumplită a Neamului tău şi a FRUNTAŞILOR SĂI SPIRITUALI (BLAMAREA ELITELOR LUI REALE, NU CONFECŢIONATE DE MASS MEDIA!!!), să admiţi, fără crâcnire şi întrebare, diversiunile, egal de veninoase, ale Masoneriei Comuniste, respectiv ale celei Liberale, cu privire la Mişcarea Legjonară (în primul rând, cea a anilor 1927-1938) – şi să te laşi “descântat” doar cu senzaţionalul ieftin, abil şi perfid manipulat, de mass media, despre “legionarii asasini/sângeroşi!!! – …şi să nu vrei să afli NIMIC despre şcoala de înaltă spiritualitate şi de misiune dumnezeiască, CREŞTINĂ, a lui Corneliu Zelea Codreanu!!!);

B-atacul la adresa expoziţiei „Destine de martiri” este, din punctul “lor” (Patapievici et Comp.) de vedere, o consecinţă firească a anti-expozitiei/Patapievici, de la New York, sau a variantei berlineze: atacul antiromânesc se face (din moment ce s-a început lucrarea lor de magie neagră, satanistă) nu DOAR la adresa unor oameni, ci la adresa unor ÎNALTE DUHURI CREŞTINE, APĂRĂTOARE ALE NEAMULUI ROMÂNESC CREŞTIN-ORTODOX!!!

Trebuie luate măsuri spirituale extrem de prompte şi energice:

-pe de o parte, dacă Preşedintele ţării nu este amestecat în aceste lucruri extrem de “sulfuroase”, este de datoria EXPRESĂ ŞI URGENTĂ, a domniei sale, să dispună imediata disponibilizare/demitere a dlui Horia Roman-Patapievici (…deocamdată, DOAR din funcţia de şef al ICR…mai apoi, se va vedea!), pentru vădite acţiuni anti-româneşti, care prejudiciază, extrem de grav, imaginea României în lume, o falsifică până la nimicire!!! – …dar, în primul rând, acţiuni care pun în cel mai grav pericol securitatea de stat (pentru că statele fiinţează, cel puţin în actualul stadiu al dezvoltării spiritual-sociale a umanităţii…, prin Neamurile care le compun!) a României şi stabilitatea ei spiritual/existenţială;

– pe de alta, intensificarea mişcării spiritual/creştin-ortodoxe din România (…ar fi timpul şi cazul ca Patriarhia să se trezească odată, pentru că este vorba de atingerea, până la spulberare, a fibrei spirituale româneşti/creştin-ortodoxe!!!), în primul rând prin rugăciuni înteţite, atât în mânăstiri şi biserici ortodoxe, cât şi în casa/familia fiecărui român creştin! De ce? PENTRU CĂ, ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI/ROMÂNILOR, s-a dezlănţuit, ACUM, ceva CU mult mai periculos decât o eventuală/prezumtivă „gaură neagră”, prin experimentul cu LHC…(experiment cu aspecte/valenţe, clar, LUCIFERICE!!!): s-a dezlănţuit o acţiune concertată şi concentrată, de mare violenţă/agresivitate, cu o barbarie încă nemaiexperimentată de România şi de români – acţiune de dizolvare şi de falsificare a Esenţei de Duh (Omenesc şi Românesc), precum şi de spulberare a stării de stabilitate-coagulare a Duhului/Spiritului Neamului Românesc (dar şi a stării de Umanitate Divino-Adamică, de pe Terra!!! De aceea, pe lângă atitudinea preşedintelui României, sunt de aşteptat şi reacţii prompte şi urgente, de dezavuare şi chiar de exorcizare, şi din partea celorlalte Neamuri, prin guvernele şi BISERICILE lor (deocamdată, în primul rând, germanii – catolici şi protestanţi, deopotrivă – din Germania…!!! – pentru că o lucrare satanică atacă, fireşte, şi locul/ spaţiul spiritual, unde se desfăşoară această lucrare, şi nu doar pe “destinatarul” explicit/declarat al actului respectiv de magie neagră!!!).

Români, UMANITATE, sunteţi în mare pericol! Nu mai luaţi în glumă chiar şi moartea voastră spirituală!!! Nu mai minimalizaţi, nu mai ridiculizaţi DUŞMANUL!!! Nu mai fiţi indiferenţi şi uşuratici, chiar şi atunci când vi se fură cea mai preţioasă comoară, de Dumnezeu vouă încredinţată: SUFLETUL/VIAŢA DUHULUI!!!

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s