MONITOR CULTURAL * on-line

~Gabriela Zavalas Anghel: “Transgalactica”

Festivalul Nopti de literatura de la Neptun

-Domnilor, tuna un comisar transgalactic reptiloid cu coada musculoasa zburlita de enervare,gen Star Trek,ori George Lukas ,urgentissim vom trece la asanarea galaxiei de rezidurile ce plutesc in deriva,tind sa ne blocheze caile de acces cosmic si polueaza albastrul voronetian interstelar. Nu dorim crize ale gunoaielor ca-n Neapole,ori Romanica,sau alte state terestre, acoperite de munti reziduali.

-Opinez pentru infiintarea unei organizatii similare cu Green Peace si anume Blue Peace.

-La igienizarea spatiului stelar cu toate navele din dotare! Start! Decretez stare de necesitate!. Si punctum! Am citat  desigur pe ultimul romantic european  Mihai Eminescu.

Cine va fi surprins de santinelele galactice ca abandoneaza haotic carcase.nave dezafectate,alte materiale poluante in zone ce nu-s special amenajate.vor infunda fara drept de apel beciurile jilave ale galaxiei! Sa grefam,sa reinstauram Edenul primordial!

Nici cea mai inalta autoritate n-are acceptul de a se sustrage curateniei generale!

Nimeni nu-i mai presus de Lege!. Nu se accepta orgolii de casta,de rasati!Tot individul la munca de jos! Chiar si J. Deep si Naomi candva,pamanteni cu renume international au prestat ore in folosul comunitatii desi nu erau ilustri necunoscuti ci vizati ca niste cabaline breze in trendy…. Voi monitoriza sever concretizarea proiectului prin gaura largita a stratului de ozon!In calitate de comisar intergalactic si poet.rog permiteti-mi sa lansez Literaturii un SOS.sa se implice,sa devina cu tendinte! Conceptul excesiv de uzitat si tocit al formei fara fond si purismul maiorescian arta pentru arta. in acest moment de criza trebuie retusate….Daca timpul va permite, accesati bibliotecile virtuale si lecturati integral pe poetul socialist Stefan Petica care are sugestii literare anacronice, dar novatoare pentru momentul prezent de rascruce.

Apoi reptila literara parasi imensa terasa futurista a zgarie  norului din Pontul Euxin cu un rictus de Jurassik Park degajand aerul datoriei implinite.

Intr-un canin infricosator ii stralucea straniu. fascinant o piatra pretioasa rarissima din minele de la marginile galaxiei.

Nu batuse prin gaura de vierme cu viteze superluminice Cai Lactee ce nici mintea nu le cuprinde ca sa le mai acorde ragaz iresponsabililor ,  sa pozeze in conciliant cu voce tandra ,sau sa le cifuleasca complice frizurile punk! Se umpluse la refuz cupa mizeriilor

GABRIELA ZAVALAS-ANGHEL

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s