MONITOR CULTURAL * on-line

~Laurentiu Fulga: Episcopul de Harghita denunta iresponsabilitatea statului roman !

Publicam aici un fragment dintr-o consemnare a cuvintelor grele dar adevarate pe care PS Ioan Salajan le-a adresat nu demult autoritatilor de la Bucuresti . Modul cum acestea interpreteaza ” multiculturalismul ” si ” democratia” ne arata nu numai ignoranta lor si nepasarea ci si o rea-vointa evidenta,pentru care vor plati peste nu mult timp caci o sa-i bata Dumnezeu.

___________________________________________

Tradate au fost si intereselor romanilor din Harghita – Covasna. Iata numai cateva sesizari din apelurle disperate ale IPS Ioan Salajan, Episcolul Harghitei si Covasnei:

“Cata lume stie de rezervele uriase de uraniu care se afla in nordul Harghitei? Pierzand controlul asupra ”Insulei Serpilor” din Carpati, statul pierde controlul si asupra acestor zacaminte, ca si asupra uriaselor rezerve de apa de aici. Sa nu uitam ca din cele doua judete izvorasc Muresul, Oltul si Trotusul, plus nenumarate izvoare de ape minerale. Romania nu importa la ora actuala apa minerala datorita acestui spatiu binecuvantat de Dumnezeu.

Imaginati-va ce se intampla daca aceste resurse nu mai sunt romanesti ..Pe romani nu-i intreaba nimeni nimic, n-au cui se plange, sunt ca niste deportati in Siberia. .. Mi-au fost aratate anunturi in care se spunea clar ca nici muncitor necalificat nu poti fii aici, daca nu vorbesti ungureste…Iata, Banca Nationala a Romaniei avea o cladire in Sfantu Gheorghe, pe care a abandonat-o ca rezultat al restructurarii. Printr-o hotarare a fostului guvern Nastase, cladirea ni s-a repartizat noua, episcopiei… Din pacate, hotararea nu a putut fi pusa in aplicare, guvernul Tariceanu emitand o noua hotarare peste cea dintai, prin care cladirea ne-a fost luata si daruita Consiliului Judetean Covasna. Dar cum au putut ministrii romani sa semneze o asemenea hotarare? Cum de nu le-a tremurat mana? Guvernul Tariceanu va intra in istorie ca primul guvern care ia de la Biserica, in loc sa dea. Nici un guvern al Romaniei, in afara de cele comuniste, n-a luat de la Biserica, ci cat s-a putut a dat. Ce a facut guvernul actual e ca si cum ar fi luat din mana unui orfan o bucata de paine, pentru ca si noi, romanii din zona, suntem efectiv orfani aici. N-avem mama, Romania ne-a abandonat, asa cum a facut-o mereu in istorie, lasandu-ne sa ne pierdem limba si numele de romani.”

Fragment dintr-un eseu al jurnalistului LAURENTIU FULGA, directorul ziarului SPIRIT ROMANESC, Sydney, Australia