MONITOR CULTURAL * on-line

~Anastasia Rusiv: „Ziua Internaţională a Poeziei la Cluj-Napoca“

În după amiaza zilei de 22 martie a.c. în sala Casei de Cultură  şi în organizarea acestei instituţii a avut loc o frumoasă seară de poezie şi muzică clasică dedicată Zilei Internaţionale a Poeziei.

Această seară magică a fost deschisă şi coordonată de prof.Dr.Dan Brudaşcu, directorul Casei de Cultură care, printre altele, a subliniat importanţa poeziei în viaţa suifletească a omului.

Au fost invitaţi să vorbească despre rolul poeziei o parte din reprezentativii poeţi ai Clujului. Astfel au fost prezenţi la microfon poezii: Victor Măruţoiu, Dinu Ureche, Persida Rugu, Antonia Bodea, Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor din România, Aurel Rău, Constantin Cubleşan, Ionel Andraşoni şi Miron Scorobete. Iar Dan Brudaşcu a citit câteva poezii de Andrei Fischop poet de expresie română trăitor în Israel, care pe 20 martie a împlinit o vârstă onorabilă. Între recitalurile poeţilor Dunca Ligia, elevă în cl.XI la Liceul de Muzică”Sigismund Toduţă“, elevă la clasa prof.dr.Cezar Câmpean a interpretat la vioară lucrări din compozitori clasici. Au mai cântat: la chitară clasică Cezar Câmpean, şi la pian Bianca Bota  care a interpretat lucrări de Frederic Chopin.

Manifestarea s-a bucurat de un real succes din partea iubitorilor de poezie prezenţi

în sală.

ANASTASIA RUSIV

Reclame