MONITOR CULTURAL * on-line

~Cărţi de zidire sufletească la editură „Cuget Românesc”

Cu deosebit respect va facem cunoscut ca parohia noastra a publicat in cadrul Editurii „Cuget Romanesc „o serie de lucrări, pe care le are disponibile pentru vanzare. Ne-ar face placere ca să binevoiti si Dvs. sa va numarati printre cei ce se înfrupta din hrana spirituala ce-o oferă aceste lucrari. In cazul in care mesajul nostru nu va intereseaza sau va deranjeaza, va rugam sa ne scuzati, eventual sa ne dati un semn ca sa stergem pentru totdeauna adresa Dvs. din evidentele noastre.

Asadar, avem disponibile urmatoarele lucrri:

1. Grigore Maerean, Chemari la Domnul, vol.VI(format A5, 206 pag., coperta plicroma, hartie offset, 12 lei). Parintele Grigore Maerean vietuieste la Manastirea Lainici din jud. Gorj. Pana in urma cu cativa ani nu publicase nici o carte. Scrisese insa mai multe, le copiase in singuratatea chiliei sale şi le daruise apoi celor ce socotea dansul ca le sunt de folos. Tiparul a inceput sa-l fascineze inca de la aparitia primului volum. A adunat cum a putut ceea ce risipise prin vreme si iata ca azi ofera cititorului cel de-al saselea volum tiparit si inca tot pe atatea isi asteapta randul la tipar. Parintele Grigore Maerean abordeaza un stil de predica mai putin uzitat in ultimii ani. Este stilul de predica al lui Ioan Botezatorul, stilul de predica folosit de majoritatea profetilor Vechiului Testament. Din predica lui Ioan Botezatorul cunoastem doar cateva fragmente din Noul Testament, dar acestea sunt suficiente, ca sa ne uimeasca prin franchetea, curajul si forta cu care sunt rostite. Acelasi lucru se petrece si cu predica parintelui Grigore Maerean. Predicile lui nu sunt facute spre a  fi scrise, ci vorbite. De fapt, aceasta se va surprinde din insusi continutul lor. Se adreseaza direct  interlocutorului, fara menajamente, fara  ocolisuri diplomatice, fara teama ca l-ar putea supara. Este constient ca are o misiune sacra, aceea de a lupta contra raului moral din lume si pentru acesta nu se sfieste sa ia securea si sa taie pacatul de la radacina. Predica parintelui Grigore Maerean necesita nu numai  cunoasterea realitătilor lumii contemporane sub aspect religios-moral, ci si o indelungata experienta de viata personala. Acestea se coroboreaza armonios cu o credinta puternica si cu o buna cunoastere a psihologiei umane, atat individuale, cat si colective. Intrebarea fireasca ce se poate pune este aceea daca poate fi actual un asemenea gen de predici. Ca preot, cu o experienta de predicator de peste treizeci de ani, consider ca este foarte necesara. Aceasta convingere se bazeaza si pe faptul ca primele cinci volume ale parintelui Grigore Maerean s-au bucurat de un succes surprinzător la cititori. Tirajele au fost repede epuizate si, ceea ce consider mai  important, este faptul ca fragmente din aceste volume au fost preluate de catre numeroase reviste si chiar ziare din tara si strainatate si oferite ca hrana spirituala cititorilor lor. Tocmai aceasta ne determina sa scoatem si prezentul volum, convinsi fiind că el va contribui din plin la asanarea religios -morala a societăţii romanesti contemporane, va contribui la intarirea credintei crestine ortodoxe.

Primim si inscrieri pentru primele cinci volume, in vederea unei apropiate reeditari, cat si pentru vol. VII-X, care sunt in curs de aparitie.

2. Pr. Prof. Dr. Al. Stanciulescu-Barda, De la daci la Mesterul Manole( format A5, 20 pag., coperta policroma, hartie offset, 2 lei). Lucrarea a constituit initial comunicare la un congres internaţional. Analizeaza comparativ conceptul de jertfa in religia daca si foloclorul romanesc.

3. Idem, Unitate nationala. De la gand la fapta( format A5, 46 pag.,  coperta policroma, hartie offset, 3 lei). Este urmarita ideea de unitate nationala in cultura romana dintru inceputuri si pana la inceputul secolului XX pe baza unei bogate bibliografii.

4. Carte de rugaciuni (format A5, 470 pag., coperta din carton lucios, policrom, 10 lei) contine o multime de rugaciuni necesare în cele mai diverse imprejurari ale vietii, cat si multe invataturi dogmatice si morale de factura crestina-ortodoxa. Aceasta carte am tiparit-o în 2006 si am donat fiecarei familii din parohia noastra cate un exemplar, avand în vedere nevoia unei astfel de carti în familia crestina. Daca va veti grabi cu o eventuala comanda, veti mai putea prinde din cele cateva exemplare pe care le mai avem din ediţia 2006. In prezent dorim sa retiparim aceasta carte, dar ne este teama ca nu vom mai putea pastra acelasi pret;

5. Ghidul elevului crestin(format de buzunar/jumatate de A5, 24 pag.), coperta policroma, 1,50 lei). Brosura se adreseaza elevilor din cl. I-XII, continand  rugaciunile si invataturile de credinta crestina ortodoxa elementare, conform cu programa scolara;

6. Evadarea din iad(format de buzunar/jumatate de A5,  40 pag., 1,50 lei). Brosura cuprinde povestea zguduitoare a unei femei din Banat, care a revenit la Ortodoxie, dupa ce a avut o experienta de viata impresionanta intr-o secta. Am publicat de mai multe ori aceasta brosura si nenumaratele scrisori pe care le-am primit de la cei care au revenit la Ortodoxie, ori n-au mai plecat de la Ortodoxie dupa ce au citit-o  constituie o dovada privind importanta unei astfel de lucrari pentru orientarea fiecarui credincios;

7. Bucate de post(424 pagini format A-5, cateva sute de retete, coperta policroma plastifiata,  12 lei). Cate un exemplar din acest volum a fost  donat fiecarei familii din parohie, cat si celor din afara parohiei, care ne-au dat o mana de ajutor pana acum.

Acestea sunt, deocamdată, cele disponibile. In viitorul apropiat  va vom comunica noile aparitii.

Pr. AL. STANCIULESCU-BARDA

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s