MONITOR CULTURAL * on-line

~Constantin Vlaicu: „Prof. dr. Viorel Roman în România“

Miercuri 24 septembrie, la initiativa Asociatiei Romane pentru Patrimoniu, la Baile Herculane a avut loc o intalnire intre reprezentantii acesteia, si Prof. dr. Viorel Roman, consilier academic al Universitatii din Bremen (Germania), una din personalitatile cele mai reprezentative in analiza istoriei recente, si o prezenta activa in publicatiile A.R.P.

La intalnire au participat, din partea A.R.P., profesorul si scriitorul Pavel Panduru, reprezentantul ARP in regiunea Carasului si Almajului, Constantin Vlaicu, redactor sef adjunct al publicatiei ,,Vestea” din Mehadia si redactor de contact al A.R.P., impreuna cu scriitorul Nicolae Danciu Petniceanu din partea Societatii Literare ,,Sorin Titel din Banat”, in calitate de presedinte al acesteia.

Discutiile purtate au fost libere neprotocolare axate in mod special pe problemele societatii actuale, dezvaluind interlocutorilor, in persoana Domnului Vorel Roman, un foarte bun cunoscator al realitatilor romanesti. Modul realist si original de analiza a societatii actuale, mondiale, in general, si a celei romanesti, in mod special, precum si o perceptie originala a problemelor cu care se confrunta aceasta, au facut ca intalnirea sa se constituie intr-un bun prilej de informare si cunoastere, pentru cei prezenti, a unei interesante si complexe personalitati. Multe adevaruri stiute, dar nespuse de cele mai multe ori, cat si altele nestiute, prin vocea Domnului Profesor Viorel Roman indeamna la o abordare mai realista si curajoasa a problemelor societatii actuale atat din punct de vedere istoric, cultural cat si spiritual. Intalnirea s-a dovedit in final a fi deosebit de fructuoasa, oferind prilejul unei ample dezbateri pe temele mai sus mentionate, ce ne vom stradui s-o infatisam si cititorilor nostri, constituindu-se in acelasi timp intr-un precedent, atat al unor viitoare intalniri in mirifica ,,Tara a Almajului”, loc ce am aflat cu oarecare surprindere ca este necunoscut Domniei Sale, cat si a unei interesante si incantatoare viitoare colaborari.

CONSTANTIN VLAICU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s