MONITOR CULTURAL * on-line

~Festivalul internaţional de poezie şi epigrame „Romeo şi Julieta la Mizil“, ediţia a V-a – referinţe despre festival

Am plăcerea să vă salut!

Voi fi scurt, ştiu că aveţi şi alte mailuri de citit.

 

Vă semnalez Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigrame

ROMEO ŞI JULIETA LA MIZIL, ediţia a V-a, 2011-2012

FĂRĂ TAXĂ DE ÎNSCRIERE!

Detaliile sunt în curs de adăugare pe www.romeojulietalamizil.ro

Vă mulţumim! Aşteptăm mailul Dvs. în care să ne spuneţi

dacă şi cum ne puteţi sprijini

în promovarea/sponsorizarea festivalului sau

dacă aţi dori să participaţi.

Şi, dacă timpul vă permite şi curiozitatea vă dă ghes, iată, mai jos, câteva referinţe despre festival:

Conf.univ.dr. Daniel Cristea-Enache:

„Departe de a avea un iz provincial, cu veleitari şi mediocrităţi, manifestarea aceasta cultural-competiţională respiră valoare, originalitate, talent individual. Participanţii (fie ei tineri maturi ori bătrâni cu vitalitate) au şansa lor; iar scriitorii buni, indiferent de generaţie, sunt miza noastră.”

Prof.univ.dr. Ştefan Cazimir:

„Festivalul de la Mizil ? Un zâmbet şi o floare…”

Mircea Ionescu Quintus

„Festivalul de la Mizil devine unul tot mai cunoscut iar Mizilul capătă notorietate culturală.”

Dr. Elis Râpeanu

„Prin acest festival Liceul „Grigore Tocilescu” transformă un fost târg, azi oraş, în capitala umorului românesc, a epigramei scrise în limba lui Eminescu. Staţiunea Buşteni, cu „Salonul umorului” şi Mizilul cu „Romeo şi Julieta la Mizil ”, ţin sus, la ora actuală, drapelul isteţimii prahovene.

Efim Tarlapan

Startul festivalurilor româneşti se dă la Mizil

Oricum s-ar numi activitatea din 30 ianuarie a fiecărui an, desfăşurată în oraşul Mizil, pentru mine a fost şi este Festival universal. Festivaluri se organizează şi în alte localităţi. Festivaluri mai mici, mai mari şi foarte mari. Cum e cel de la Vaslui , cum e cel de la Buzău , Cluj-Napoca , Iaşi sau Botoşani. Toate sunt consistente, dar unilaterale, uniforme: sau numai de satiră şi umor, sau numai de literatură sau numai de epigramă. Cel din Mizil excelează prin multitudinea de genuri şi specii: literatură „serioasă” (poezie, proză), satiră şi umor, dramaturgie, pictură, caricatură, muzică.

Laurenţiu Ghiţă

Acest festival poate fi dat ca exemplu oricui, pentru organizare, pentru transparenţă, pentru modul în care face rost de resurse, pentru promovare. Bravo organizatorilor şi sufletelor acestui festival si să sperăm că vom ajunge la a 100-a ediţie. Un oraş mic cu suflet mare!

Constantin Iuraşcu-Tataia

[…]Eu, ca epigramist, mă bucur enorm de această iniţiativă a capetelor luminate din acest simpatic Mizil, de a încetăţeni un concurs anual de creaţie umoristică şi literară. […]

Mihai Moleşag

În zilele Festivalului la care am participat, Mizilul, un orăşel mic, şi-a umflat pieptul înfruntând semeţ marile oraşe, cu tradiţie în festivaluri şi concursuri naţionale de umor.  S-a simţit munca organizatorilor, începând cu primirea, cazarea şi masa invitaţilor, implicarea unui număr mare de oficialităţi în acest demers cultural.

După părerea mea, juriul, format din profesionişti  ai genului, şi-a făcut bine treaba, a fost obiectiv în aprecierea materialelor din concurs, lucru confirmat şi de intensitatea aplauzelor celor prezenţi în sală, la citirea lucrărilor premiate.

A fost un festival de ţinută, cu participare selectă, invitaţi de valoare, e un lucru bun  că au fost implicaţi şi elevii, ca nişte ucenici pentru manifestările culturale viitoare. Standul de carte a fost excepţional ! Un adevărat târg de carte.

Corneliu Leu

[…]Ţin să subliniez că eu mă simt angajat faţă de dumneavoastră, faţă de acest oraş, faţă de liceul „Tocilescu”.[…]Numai faptul că acest festival-concurs se petrece la Mizil , nu e o sămânţă de umor? Mizilul, indiferent de orânduire, indiferent de orientare politică, de doctrină politică, merge înainte în politica şi cultura românească.

Sorin Roşca Stănescu

Sunt încântat că, în fine, am prilejul să fiu la acest festival.

Dan Lupescu

Poposesc în premieră absolută (pentru mine) în blajinul oraş Mizil – unul dintre cele două în care nu ajunsesem până acum (celălalt fiind Sălajul). Îngăduiţi-mi, dragi prieteni tineri, dar şi în floarea vârstei, să vă mărturisesc următoarele: Grigore Tocilescu, plecat de pe aceste plaiuri mirifice, este o personalitate de excepţie a lumii româneşti şi europene. Urbea Dumneavoastră este luminată de un alt Om dăruit de Dumnezeu, om al Faptei, primarul Emil Proşcan. Pe cât de curat şi încântător, Mizilul este oraşul domniţelor şi doamnelor frumoase.

Vasile Larco, Iaşi

Fiind pentru a doua oară la Mizil şi la a 3-a participare al concursul „Romeo şi Julieta la Mizil ”, nu pot să fiu decât onorat. Organizarea şi desfăşurarea festivalului au fost impecabile. Felicitări sincere! Mulţumesc pentru invitaţie. Apropo de Mizil:

Aurel Antonie:
Impresionant. Nu credeam că la un festival de poezie să vină atâţia iubitori ai acestei nobile arte. De vină să fie organizatorii, primarul…

Ion Longin Popescu:

Este remarcabil că un orăşel de provincie, unde ai putea crede că nu se întâmplă nimic, a fost capabil de o astfel de demonstraţie de forţă culturală şi organizatorică, în nişte zile când cultura este trecută pe linie moartă de guvernanţii absorbiţi de criza economică. Vom cita una dintre epigramele premiate, semnate de bucureşteanul Laurenţiu Ghiţă:

„Să ne lăudăm un pic/ În această zi de gală/ Capitala-i mizilic/ şi Mizilul, capitală…”.

Aurel Antonie, Craiova:
Impresionant. Nu credeam că la un festival de poezie să vină atâţia iubitori ai acestei nobile arte. De vină să fie organizatorii, primarul…

Victoria Milescu

Festivalul de la Mizil este cel mai democratic şi mai corect din câte cunosc la ora actuală.

Numai bine!

prof. Bădicioiu

www.romeojulietalamizil.ro

Reclame