MONITOR CULTURAL * on-line

~Înfiinţarea Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Quebec

Anunţ către Comunitatea română din provincia Québec şi către românii de pretutindeni

Începând cu data de 16 iulie 2008, a luat fiinţă Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec. Scopul ASLRQ este să reunească scriitorii de limbă română din Québec şi să promoveze cultura românească în Québec, Canada şi pretutindeni în lume.

ASLRQ doreşte astfel să creeze o punte de legătură între românii din Québec şi cei din România şi Diaspora. Prin intermediul siteului oficial http://www.aslrq.ro şi al cenaclului literar PRIETENII POEZIEI, Asociaţia este deschisă propunerilor de colaborare şi parteneriat

Cu mulţumiri şi deosebită consideranţie,

Adrian Erbiceanu, Preşedinte ASLRQ (adrian_erbiceanu@yahoo.ca)

Ionuţ Caragea, Vicepreşedinte ASLRQ (icaragea@sympatico.ca)

_________________

Statutul Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec
1. Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec, (A.S.L.R.Q.) are ca scop să reunească scriitorii de limbă română din Québec, indiferent de naţionalitate, şi să promoveze cultura română în Québec, Canada şi pretutindeni în lume.

2. A.S.L.R.Q. este o organizaţie fără scop lucrativ. A  fost fondată de către Adrian Erbiceanu şi Ionuţ Caragea şi înregistrată pe 16 iulie 2008, la Revenu Québec, Bureau de Montréal-Ouest, cu numărul 3365299943.

3. A.S.L.R.Q. nu are nicio apartenenţă politică. Vederile politice ale membrilor nu implică Asociaţia.

4. A.S.L.R.Q. nu este subordonată niciunei alte organizaţii dar îşi propune să colaboreze cu instituţii de cultură din Diaspora şi din România.

5. În activitatea curentă, A.S.L.R.Q. este condusă de Preşedinte, Vicepreşedinte şi Consiliul Executiv format din 5 membri. Preşedintele şi Vicepreşedintele sunt aleşi pe un mandat de 2 ani, cu dreptul de a fi realeşi. Membrii Consiliului Executiv sunt aleşi pe un mandat de 5 ani prin vot direct de către membrii A.S.L.R.Q. la propunerea Preşedintelui şi Vicepreşedintelui. Membrii fondatori ai A.S.L.R.Q au calitatea de membri executivi.

6. Poate deveni membru al A.S.L.R.Q. orice scriitor de limbă română  din Québec (inclusiv aglomerarea urbană Gatineau-Ottawa), indiferent de apartenenţa la alte asociaţii literare, dacă îndeplineşte una din următoarele condiţii :

– A publicat  cel puţin o carte de eseuri, poezie, proză, teatru, critică, teorie literară sau istorie a literaturii.

– A tradus în şi din limba română cel putin două cărţi de eseuri, poezie, proză, teatru, critică, teorie literară sau istorie a literaturii.

7. Preşedintele, Vicepreşedintele şi membrii Consiliului Executiv pot fi aleşi dacă au publicat cel puţin trei (3) cărţi conform articolului 6.

8. Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec acceptă colaborarea cu scriitori şi publicaţii din România şi Diaspora.

9. Cererea de primire în A.S.L.R.Q. trebuie să fie însoţită de un C.V., câte un exemplar din cărţile publicate şi două recomandări ale unor membri ai A.S.L.R.Q.

10. Cotizaţia anuală este de 10 de dolari.

11. Fondurile obţinute din cotizaţii şi donaţii vor fi folosite numai în scopul susţinerii activităţilor Asociaţiei.

12. La sfârşitul fiecărui an calendaristic, secretarul trezorier va prezenta bilanţul financiar.

13. Membrii Asociaţiei sunt obligaţi să respecte normele deontologice scriitoriceşti.

14. Deciziile importante se vor lua prin vot direct la Adunarea Generală anuală a membrilor A.S.L.R.Q. sau la întrunirile de urgenţă convocate de Preşedinte şi Vicepreşedinte. În situaţia în care membrii Consiliului Executiv nu pot participa fizic la întruniri, se acceptă votul pe forumul online al Asociaţiei.

15. Preşedintele, Vicepreşedintele şi Comitetul Executiv au împuternicirea de a admite noi membri conform Statutului precum şi de a exclude din Asociaţie membrii care nu respectă Statutul sau care acţionează împotriva intereselor şi imaginii A.S.L.R.Q.

16. Orice propunere suplimentară cu privire la Statutul A.S.L.R.Q. va fi supusă discuţiei şi aprobării de către conducerea A.S.L.R.Q. în adunarile generale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s