MONITOR CULTURAL * on-line

~Înscrieri antologie româno-franceză, STARPRESS 2012

Va anuntam ca au inceput inscrierile pentru cea de-a doua ANTOLOGIE A SCRIITORILOR ROMANI CONTEMPORANI DIN INTREAGA LUME ,IN LIMBA ROMANA – FRANCEZA !

ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMANI CONTEMPORANI DIN INTREAGA LUME        

STARPRESS 2012

 

Revista Internationala STARPRESS www.valcea-turism.ro va realiza o ANTOLOGIE A SCRIITORILOR ROMANI DE PRETUTINDENI / ANTOLOGIA STARPRESS pe doua sectiuni , …POEZIE SI PROZA SCURTA(sau fragmente de roman) in limba romana si limba franceza , ale autorilor români contemporani din intreaga lume.

Mentionam ca ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMANI CONTEMPORANI DIN INTREAGA LUME , 2011 publicata in limba romana si limba engleza in acelasi format , la inceputul acestui an, s-a bucurat de un real succes ,facandu-se lansarea cartii intr-o serie de tari ale lumii , unde a fost primita cu mult interes.

Prioritate in paginile ANTOLOGIEI STARPRESS 2012 vor avea castigatorii si participantii la Concursul International de Poezie Pentru Romanii din Intreaga Lume STARPRESS, editiile 2008 si 2010 , colaboratorii revistei , cei care au fost publicati de STARPRESS si cei care sunt recomandati .Nu excludem pe cei talentati care dintr-un motiv sau altul nu au aparut in paginile nostre .Ne rezervam insa dreptul de a nu publica scriitori controversati , de a nu publica lipsa talentului si pe cei care trimit intentia lor prea tarziu ,dupa primirea materialelor intr-o anumita perioada ce se va anunta curand. Totodata anuntam ca dat fiind numarul de pagini deja stabilite si un numar de scriitori fix , cei care se vor inscrie prea tarziu , nu vor putea fi inclusi in Antologie, chiar daca au facut parte din prima editie. (Pentru cei care nu sunt colaboratorii nostri se va face o selectie.)

Atat pentru poezie cat si pentru proza se vor aloca , cate 4 pagini, doua in limba franceza , doua in romana / incepand cu un scurt CV , poza si versuri / fragmente proza.

Fiecare autor va primi cate trei exemplare .Vom dona cate un exemplar AMBASADELOR straine in Romania , bibliotecilor romanesti din diaspora ,centrelor culturale , asociatiilor , etc .Totul va fi „imortalizat „, prezentat in revista , STARPRESS www.valcea-turism.ro si celorlalti parteneri media din diaspora si Romania , ziare , posturi de radio si TV , reviste , agentii internationale de presa , colaboratori cunoscuti deja de domniile voastre.

Astfel , proiectele culturale ale Revistei Internationale STARPRESS dintre Romania si alte state ale lumii vor fi realizate direct si nu prin Ministerul Culturii , valorile tarilor respective …din punct de vedere cultural – artistic vor putea fi mai bine cunoscute la noi…ca si cele romanesti in tarile lor ! Deja avem cateva parteneriate pe tapet , inclusiv China si Japonia (pe langa cele din USA , Canada , Israel , Australia , Republica Moldova ,Italia , Spania , Belgia , Franta , Anglia , Cipru , Belarus , Germania , India , Grecia).(Avem in vedere inclusiv realizarea unor scoli de vara – tabere de creatie , spectacole, etc. )

Vom dona Antologia si unor ambasade romane din strainatate , centrlor culturale , ziarelor , posturilor de radio si tv. din tara si intreaga lume cu care avem colaborare dar si cu cele cu , care neavand colaborare , o vom realiza cu acest prilej (avem in vedere si centre culturale ale anumitor tari , nu doar cele ale Romaniei in tarile respective.)

Proiectele sunt realizabile , in acest scop , avandu-se in vedere ca fiecare participant – poet /prozator (care are talent ) si doreste sa faca parte din ANTOLOGIA STARPRESS va contribui cu 65 de euro …pt. realizarea cartii , si mai ales pt. expedierea si publicitatea ei in intreaga lume.

CONDITIILE DE PARTICIPARE :

1 Atat pentru poezie cat si pentru proza se vor aloca cate 4 pagini, doua in limba franceza , doua in limba romana / incepand cu un scurt CV , poza si versuri / fragmente proza.

2 .Se primesc materiale culese pe calculator, corp literă 10 cu diacritice, font Times New Roman, spaţiere între rânduri de 1 (va vom anunta din timp detaliile tehnice ), pe adresele care vor fi mentionate printr-un comunicat de presa, o fotografie in jpg. Si un scurt CV.(Materialele si CV-ul vor fi trimise in limba romana si franceza , pana la data de 1 octombrie 2011.

3 Scriitorii vor achita 65 euro (sau contravaloarea acestora pe adresa sau in contul Revistei STARPRESS – in cursul lunii decembrie 2011)

4.Fiecare scriitor va primi cate 3 exemplare , gratuit.

5. Fiecare scriitor va putea avea propriul sponsor pentru paginile sale , nominalizat in paginile respective (cateva randuri despre activitatea sa ,adresa de e-mail si coordonate sit )

Asteptam parerile dumneavoastra , intentia de inscriere si alte propuneri , pe adresele star_ligya@yahoo.com ,sun_andrada@yahoo.com,, free3ymher@yahoo.ca sau la telefon : + 40 0723 371626 .

Proiectele noastre sunt realizabile , va propunem sa vizitati paginile Cultura si Concurs International de Poezie Pentru Romanii din Intreaga Lume STARPRESS 2008 si 2010 , recomandandu-va linkul:

http://www.valcea-turism.ro/j15/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=20&Itemid=36

si cateva pagini despre Antologia Scriitorilor Romani din Intreaga Lume ,STARPRESS 2011 aparute in ziare din intreaga lume.

Germania

http://www.asiiromani.com/exclusiv/8076-antologia-scriitorilor-romani-contemporani-din-intreaga-lume.html

CLUJ

http://www.napocanews.ro/2011/03/antologia-scriitorilor-romani-contemporani-din-intreaga-lume.html

IASI

http://raduvasilechialda.blogspot.com/2011/03/antologia-scriitorilor-romani.html

CURENTUL INTERNATIONAL – CANADA

http://curentul.net/2011/03/10/antologia-scriitorilor-romani-contemporani-din-intreaga-lume/

ZIARE PE NET

http://www.ziare-pe-net.ro/stiri/antologia-scriitorilor-romani-contemporani-din-intreaga-lume-452502.html

BISTRITA- RASUNETUL

http://www.rasunetul.ro/bistriteni-antologia-scriitorilor-romani-contemporani-din-intreaga-lume

CONFLUENTE ROMANESTI

http://confluente.intercer.net/index.php/Literatura–Recenzii/Antologia_scriitorilor_romani_contemporani_din_intreaga_lume.html

http://www.niuzer.ro/Bistrita-Nasaud/Bistriteni-in-Antologia-scriitorilor-romani-contemporani-din-intreaga-lume-2287611.html

http://info.multicast.ro/antologia-scriitorilor-romani-contemporani-din-intreaga-lume-s2295179165.html

Bruxelles Mission

http://www.bruxellesmission.org/index.php?option=com_content&view=article&id=825:o-antologie-ateptat-de-un-veac-antologia-scriitorilor-romani-contemporani-din-intreaga-lume&catid=29:books-a-culture&Itemid=50HYPERLINK „http://www.stiriazi.ro/”HYPERLINK „http://www.stiriazi.ro/”>

STIRI AZI

http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/bistriteni-in-antologia-scriitorilor-romani-contemporani-din-intreaga-lume/sumar-articol/9886706/

LIGA SCRIITORILOR ROMANI

http://liga-scriitorilor-romani.com/2011/03/14/al-florin-teneantologia-scriitorilor-romani-contemporani-din-intreaga-lume%E2%80%9D/

info.multicast.ro

http://info.multicast.ro/bistriteni-in-antologia-scriitorilor-romani-contemporani-din-intreaga-lume-s6965539169.html

RSS HUNT

http://rsshunt.ro/cautare/%C3%8Entreaga%20lume%20sprijin%C4%83%20Japonia

Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni

http://liga-culturala-romanilor.blogspot.com/2011/03/antologia.html

SLOVA CRESTINA

http://slova-crestina.ro/o-antologie-asteptata-de-un-veac_2011_03_10/

http://georgesmarandache.blogspot.com/2011/03/antologia.html

http://www.sferaonline.ro/sectiuni/reviews/article/?id=4467

JURNALUL DE VRANCEA

http://www.jurnaluldevrancea.ro/cultura/5479-singur_printre_scriitori_de_mircea_dinutz_poeme_de_emil_niculesc.html

CONEXIUNI CRESTINE

http://conexiunicrestine.ro/photocatalog.php?pc_id=531&action=print&cmd=detail

CLUB LITERAR ROMANCA

http://clubliteraromanca.blogspot.com/2011/03/antologia.html

Club Literar Romanca

http://clubliteraromanca.blogspot.com/2011/03/antologia.html

STARPRESS

http://www.valcea-turism.ro/j15/index.php?option=com_content&view=article&id=3501:o-antologie-asteptata-de-un-veac-starpress-2011&catid=28:pagina-canadienilor&Itemid=146

FUNDATIA HERON

http://fundatiaheron.blogspot.com/2011/03/antologia.html

USA

http://www.romanianvip.com/?s=ANTOLOGIA+STARPRESS

Fundatia Asturian

http://fundatiasturian.blogspot.com/

http://georgesmarandache.blogspot.com/

ROMANIAN CULTURAL CENTER LONDON

http://ionelaflood.blogspot.com/

CETATEA LUI BUCUR

http://cetatea-lui-bucur.com/

Director general

Revista Internationala STARPRESS

www.valcea-turism.ro

LIGYA DIACONESCU

Reclame