MONITOR CULTURAL * on-line

~Ioana-Valentina Gurza: ISWinT 2008

O întâlnire între prieteni

ISWinT… ISWinT 15 ani…ISWinT 2008… pentru mulţi aceste cuvinte nu reprezintă nimic… pentru unii ele reprezintă muncă, echipă, vis, creaţie, idee, multiculturalitate, experienţă… într-un cuvânt… festival… şi nu orice festival… ci chiar propria noastră săptămână internaţională International Students Week in Timişoara. An de an, tinerii dornici de a cunoaşte, a învăţa, a schimba păreri, a se implica în activităţi alături de alţi studenţi din diferite părţi ale lumii se reunesc pentru a forma una dintre cele mai bine închegate şi dedicate echipe. Astfel, sub îndrumarea unui coordonator, tinerii sunt repartizaţi în diferite departamente pentru o eficientă distributie a sarcinilor şi desfăşurare a activităţilor necesare organizării unui festival reuşit.
Încă de la prima ediţie, acest festival a fost organizat de oameni serioşi şi competenţi, care au reşit de la an la an să facă din acest festival unul dintre cele mai mari din Europa de Sud-Est.
Ediţia din 2008 a festivalului aduce o schimbare: va fi o sapatamna studenteasca de 10 zile si se va desfasura in perioada 21-30 iulie. ISWinT 2008 promite a fi o experienţă de neuitat, în acest scop fiind mobilizaţi numeroşi oameni pentru care ISWinT a devenit o adevarată pasiune. Perfect conştienţi de impactul acestui gen de festival aceştia şi-au dat seama că ISWinT reprezintă o punte de legătură între noi, tinerii studenţi din Timişoara şi lumea intreagă. Ajuns la o ediţie aniversară, ISWinT 2008, doreşte să revoluţioneze conceptul iniţial, să transforme acest festival într-o experienţă de neuitat. În acest sens, organizatorii au propus tema: „Revolution, real vocation meets virtual education”. Pornind de la veşnica dilemă cu care se confruntă tinerii din ziua de azi: pasiune sau raţiune în alegerea unui loc de muncă. Astfel, echipa ISWinT a pregătit numeroase workshopuri bazate pe aceasta aparentă antiteză: Write It Right; mpeg, avi, divX; Career transition… a must; Show must go on …so stand up and improvise!!!; Atelier d’Art!; Turn On Creativity; The World through your eyes. Schimburile culturale, de idei, valori şi tradiţii din intreaga lume creează legături temeinice care se păstrează de-a lungul anilor, un exemplu în acest sens fiind numărul mare de participanţi care revin an de an în minunatul nostru oraş. ISWinT 2008….un festival căruia rămâne să-i descoperiţi voi vraja….ISWinT 15 ani….o aniversare memorabilă, o experienţă de neuitat…. ISWinT… mai mult decât simple cuvinte, o experienţă ce devine pasiune, mai mult decât un festival… o întâlnire între vechi prieteni.

IOANA-VALENTINA GURZA

Coordonator department Imagine ISWinT 2008

www.iswint.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s