MONITOR CULTURAL * on-line

~Mircea Itu: „Simpozionul Internaţional de Comunicare şi Jurnalism din Suedia“

În perioada 6-22 iunie 2008 Prof, univ. dr. Mircea Itu a participat la Simpozionul Internaţional de Comunicare şi Jurnalism desfăşurat la Universitatea Lund, Campusul din Helsingborg, Suedia. Cu acest prilej, a participat la mai multe cursuri şi seminarii despre jurnalismul epistemologic, ţinute de prof. univ. dr. Seve Fuller de la Universitatea Warwick, Anglia, despre jurnalism şi problemele mediului, ţinute de prof. univ. dr. Joni Seager de la Hunter College, New York, SUA şi despre filosofie socială, ţinute de prof. univ. dr. Jeremy Shearmur de la Universitatea din Canberra, Australia. De asemenea, a fost prezent la două dezbateri publice pe teme ca: Planificare şi stabilitate, respectiv Viitorul Mass-Media, precum şi la o discuţie publică despre caricaturile profetului Mahomed publicate în Danemarca, în 2005.

Autorul aceptor randuri a avut o prezentare de CV, dar şi a Universităţii Spiru Haret şi a Facultăţii de Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice. În acest sens, a vorbit despre Universitatea Spiru Haret, drept cea mai puternică din România, despre Centrele de Învăţământ la Distanţă din ţară şi străinătate, despre examinarea în platforma Blackboard şi în sistem online, despre editura şi tipografia Fundaţiei România de Mâine, despre revista “Opinia Naţională” şi revista “Analele Universităţii Spiru Haret”, despre Televiziunea România de Mâine şi postul de radio România de Mâine.

Totodată, a presentat in Power Point si a susţinut şi trei conferinţe intitulate astfel: Intercultural Communication. An Openness towards the Future (Comunicarea interculturală. O deschidere spre viitor), The Present and the Future of Media in Romania (Prezentul şi viitorul mass-media în România) and Rome and Romanians (Roma şi românii).

Cu ocazia participării la Simpozionul Internaţional de Comunicare şi Jurnalism din Suedia, Prof, univ. dr. Mircea Itu a stabilit numeroase contacte internaţionale cu profesori şi specialişti în comunicare şi jurnalism ca: Jesper Falkheimer, Alf Bäng, Christina Erneling (Universitatea Lund, Suedia), Tom Wilson (Universitatea York, Toronto, Canada), Joni Seager (Hunter College, New York, SUA), Marko Milosavljevic (Universitatea Ljubljana, Slovenia), precum şi ziariştii Eskil Jönsson, Henrik Berggren (Suedia) şi Ivar Rusdal (Norvegia).

A susţinut realizarea unui acord de cooperare între Facultatea de Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice, Universitatea Spiru Haret şi Departamentul de Studii ale Comunicării, Universitatea Lund, Campusul din Helsingborg. Acest acord ar consta în vizita conducerii acestei facultăţi la Bucuresti în toamnă şi participarea unei delegaţii de cadre didactice şi studenţi la şcoala de vară de jurnalism de la Helsingborg în 2009.

De asemenea, în cadrul programului Erasmus, se va semna un acord bilateral cu Facultatea de Ştiinţe Sociale, Universitatea Ljubljana constând în schimburi de experienţă între cadre didactice şi studenţi ai celor două universităţi.

Mai mulţi profesori de la universităţile străine au acceptat să facă parte din comitetul de conducere al revistei “Analele” Universităţii Spiru Haret, să publice studii ştiinţifice în seriile Studii de filosofie şi Studii de Jurnalism ale revistei noastre.
Prof. univ. dr. MIRCEA ITU,

Decan al Facultăţii de Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice, Universitatea Spiru Haret

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s