MONITOR CULTURAL * on-line

~Flori Mărgărit Stănescu: „Mărturisire de credinţă literară“

Sunt un om care nu poate rămâne indiferent, la cele ce se întâmplă în jurul său.

Mă consider o persoană cu adevărat norocoasă, deoarece m-am născut pe acest pământ binecuvântat de Bunul Dumnezeu, cu toate frământările prin care a trecut acest popor de-a lungul veacurilor. Scriu pentru ca aşa simt, mai cu seamă atunci când ceva deosebit sau anormal se petrece.

M-au impresionat mult copiii abandonaţi, dramele familiare, nedreptaţile sociale. Vreau să rămână în urma mea ceva cu tentă încurajatoare, pentru cei cărora soarta nu le-a fost prea uşoară. Să ştie că voinţa, perseverenţa dar mai ales cultivarea minţii, le pot schimba mult soarta în bine. Să nu fie neglijat, acel minim de cultură generală, atât de necesară în societate.

Studiile au fost din totdeauna făcute cu sacrificii, dar au meritat efortul. Scriu în principal pentru tineret, pentru a redeştepta dragostea pentru citit, pentru lecturile uşoare, relaxante şi dătătoare de speranţă. Nu aş putea defini un anume curent literar căruia să-i aparţin, eu scriu când se întâmplă să am un subiect interesant, ceva care consider eu că merită să fie scris şi citit. Ceva din care să se poată învăţa ceva folositor minţii şi sufletului. Aceste creaţii reprezintă de fapt „hrana sufletului meu „.

Din lecturile copilăriei şi tinereţii nu au lipsit: Mihail Sadoveanu, Marin Preda, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Ion Creangă, Liviu Rebreanu, Mihai Eminescu, Tudor Muşatescu, Tudor Arghezi, I.L. Caragiale, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Constantin Chiriţă, Jules Verne, Karl May, L.N.Tolstoi, Balzac, Thomas Mann, Victor Hugo, William Shakespeare, Dostoievski, Mark Twain, Margaret Mitchell, Beaumarchais, Charles Dickens, Charles Perrault, Charlote Bronte, şi mulţi alţii de care momentan nu-mi aduc aminte.

Cartea mea cea mai importantă şi care va învia în viitor este „ÎN CREIERUL MUNŢILOR”. Sunt un om care vine dintre oameni şi se îndreaptă tot către ei. Din moment ce viaţa cu bune şi rele este sursa mea de inspiraţie, consider ca aşa este normal şi corect. Culeg întâmplări de la oameni şi le dăruiesc oamenilor, trecute prin filtrul personal şi redate în stil personal.

FLORA MĂRGĂRIT STĂNESCU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s